Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2008 11:41 - Неудобствата. Епизод 2 /две/.
Автор: kremche Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2603 Коментари: 4 Гласове:
0



Тоз Мърфи ще вземе да излезе прав. Преди нещата да се оправят / ако изобщо се оправят/ им предстои да се влошат още по-вече.

Нещата при мен се влошават - още по-вече. Вие си говорите за "що е то еманципация и има ли тя почва изобщо" , а аз наблюдавам малък пример за разрастване на всемирния хаос /в домашни условия/.

И само като се сетя, на времето даскала ми по физика в института колко време загуби да ни обяснява идеята за ентропията и стремежа на всяка система да се върне към хаотичното си състояние........

Добрата новина е, че от вчера имам куненски шкафчета. Лошата е, че са в насипно състояние. Майстор Боян ми се закле, че това действително са шкафчетата ми. Повярвах му. Той е добър човек. По принцип. На мен ми изглеждаха като гигантски парчета пъзел.

С батерията в кухнята не успях да се преборя - извиках специалист. И той се озори. Но в крайна сметка всички тръби бяха надлежно затапени.

Въпроса какво да правя със старата шкаф-мивка остана висящ точно 15 /петнадесет/ минути. След което искрено се позабавлявахме със сина ми докато я разглобим на съставни части. За спомен от нея ми остана една шепа видийки. Учудващо колко бързо изчезнаха дъските след като ги оставихме на боклука....

И така. Вчера осъмнах без кухня.

Идеална причина да отидем с децата на Хепи.

Дъщеря ми ме пита : "Мамо, кога пак ще правиш ремонт? Много е яко."






Тагове:   епизод,   неудобствата,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Еее, значи се ориентираш към при...
06.08.2008 11:53
Еее, значи се ориентираш към приключване?
цитирай
2. kremche - Приключване е силно казано, но съм ...
06.08.2008 12:08
Приключване е силно казано, но съм оптимист:))) Един хол изобщо не може да ме стресне. Нито пък липсата на врати на спалнята и тоалетната хехехех.
цитирай
3. анонимен - Bella2008
16.08.2008 07:02
Миналата пролет като правих последния ремонт издебнах благоверния да замине за две седмици - той си беше в България при мама, да го храни и да си го гледка, аз си ремонтирах вкъщи. И на щерката забраних да му казва по телефона, че само скандали очаквам в такива случаи - що да му тровя почивката на човека.
Не щеш ли един хубав ден дочувам неволно разговор на детето с татко му. Милата ми невинна душичка обяснява:

"А, ами ние не си бяхме снощи вкъщи, щото нямаме кухня и ходихме на гости на съседите - вечеряхме у тях."

"В неделя не си ни намерил, защото пералнята е разкачена, мама нали боядисва и ходихме на обществена пералня, пък после ходихме да се къпем у еди-кого-си, защото едно денонощие не можем да стъпваме на новите плочки в банята."

"А, не, не е студено - ние сега нали си имаме подово отопление, много е комфортно. Пък и понеже нямаме врати, всички стаи се стоплят"

Горкичкият, как не получи удар не знам.

та така, ние сме явно една зодия с теб. и аз почнах с освежаване на таваните и ен се спрях докато не смених плота в кухнята, не монтирах подово и нови плочки в половината къща, не смених всички брави и осветителни тела, не пребоядисах всяко милиметърче, смених пердетата и щорите, префасонирах градината и накрая, като си дойде скъпият, завари бояджията да довършва покрива - много беше стръмен и аз не можах да сколасам и там.

А за еманципацията: в Нова Зеландия много се радвах на гледката на двама мъже и една жена в лодка - отиват за риба, мъжете пият риба, жената гребе. Или в подобна компания, ако трябва да се премести лодката от едно ямсто на друго - мъжът натиска копчето на стартера да запали мотора, жената вдига сама котвата - на ръка. Ей на туй му викам аз еманципация.

цитирай
4. kremche - До пердетата още не съм стигнала. Но ...
17.08.2008 08:43
До пердетата още не съм стигнала. Но имам някои безумни идеи за столчетата..... Отидоха ми паричките за хайтосване, еййййй!!!
А зодията - скорпион съм. От еманципираните ехехехех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kremche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 91869
Постинги: 24
Коментари: 141
Гласове: 576
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031