Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2008 20:37 - за гювеча и приятелския кръг
Автор: kremche Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1927 Коментари: 2 Гласове:
0



на специалното внимание на Тонито

 

Вземате четири бутилки вино. Купувате от пазара три портокала, две ябълки, един лимон и малко шишенце спрайт. Внимателно отваряте бутилките и ги изливате в предварително приготвения /с необходимата вместимост разбира се/ гювеч. Нарязвате плодовете на малки резенчета. Не е нужно да се престаравате. И ги добавяме в същия гювеч.

Това се прави поне половин ден преди да пристигнат гостите.

Така че аз забърках въпросния гювеч и го сложих в хладилника да се киснат плодовете. Спрайта се добавя непосредствено преди разливането на въпросната смес в чашите.

Това по наше мнение – мое и на другарките – се нарича “сангрия”. Боби ходи в Испания едно лято и твърди, че така се казва питието. Нас, останалите другарки, изобщо не ни бърка как се нарича. Важното е, че страшно върви с плато от френски сирена и домашно изпечен пълнозърнест /Хелън ще ме претрепи, ако не е такъв/ хляб.

Другарската среща, т.е. срещата на другарките, този път ще се проведе в къщата ми на село. И ще продължи повече от обикновеното – ще спят при мен.

След една такава другарска среща Боби питала Хелън – Абе, Хелъне, ние вчера що толкова много се смяхме?, на което Хелън много мъдро и отговорила – Ами щото се напихме, що!!!

Хляба съм го изпекла с всевъзможни семки и разбира се с брашно тип “Грахам”.

По едно време звъни Ивката : “Крем, ще закъснеем. На Боби колата прегря, отиде да се консултира с майстора. Ние сме се закотвили с Хелън на едно барче и я чакаме.”

Пристигат чак към девет. Решаваме, че е чудесно време за начало на срещата.

Масата съм я сложила на верандата, платото сирена е задължително, панерчето с правилния хляб, във фурната се пече сирене завито във фолио с резенчета доматки и босилек…. Кристални чаши. Обичам умерения лукс. Пък и е по-приятно да се напиваш от кристал…

Нали знаете лафа “Не съм клюкарка, но искам да споделя”? Е, винаги имаме какво да споделим. Седяхме и споделяхме докато не свърши гювеча. Е, остана малко. Ама това беше дозата на Ивка. Щото нея я болеше глава и не успя да участва пълноценно в сбирката. Ние много по другарски и я запазихме. А тя днес пак така по другарски я сподели с нас.

И как да ви кажа? Едно такова хубаво ти става, че имаш приятелски кръг. Нищо, че нещо напоследък това с кръга звучи малко грозно…..


 


 

П.С. И не бяхме се напили..... много. Нищо, че се скъсахме да се хилим.



Тагове:   Кръг,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. faith1976 - И аз да се включа тук :)
25.05.2008 22:36
Крем, сангрията ти не се забравя :))))
Наздраве!
цитирай
2. анонимен - Ех че сладко. . . . . . . . . . . . . . . . .
21.08.2008 12:34
Ех че сладко.................
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kremche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 91831
Постинги: 24
Коментари: 141
Гласове: 576
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031